Debatt:

Pensjonistpartiet i Trondheim om influensavaksine: Gi den gratis til alle over 65 år

Gratis vaksine vil bidra til at færre må behandles i helsetjenesten, spesielt eldre som har kompliserte lidelser, skriver Pensjonistpartiets Morten Kokaas i dette innlegget.  Foto: privat

Saken oppdateres.

Det bør gis tilbud om gratis influensavaksine til alle over 65 år. Influensavaksine anbefales til personer over 65 år og immunsvekkede personer. WHO verdens helseorganisasjon bygger opp gradvis motstand gjennom årlige endringer mot de alvorligste virussykdommene. Det er derfor viktig at vaksine tas hvert år. Det gir bedre motstandskraft og er forebyggende. Tiltak som høyner andelen som vaksinerer seg er et viktig og positivt mål.

Interessert i debatt og meninger? Les flere saker her.

Eldre og personer med kroniske sykdommer har større sannsynlighet for å bli syke av en influensainfeksjon enn resten av befolkningen. Etter en influensa kan man oppleve en forverring av kronisk sykdom man allerede har. Influensavaksine er forebyggende og kan bidra til å hindre svekket helse grunnet influensasykdom.

Gratis vaksine vil være et forebyggende og positivt tiltak som vil bidra til at flere vil ta influensavaksine. Det vil også bidra til at færre må behandles i helsetjenesten, spesielt eldre som har kompliserte lidelser. Det bør derfor innføres gratis influensavaksine til alle innbyggere i Trondheim over 65 år. På vegne av Pensjonistpartiet vil dette følges opp i bystyret med et privat forslag.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå