Debatt:

Hvor skal bussjåførene gå på do?

Det er ikke så mange busker å gjemme seg bak på Marienborg om du er en trengende sjåfør.  Foto: Terje Visnes

Saken oppdateres.

Jeg parkerer på sykehusets personalparkering på Marienborg. Her er det laget en ny bussholdeplass, som tydeligvis er endeholdeplass for en del bussruter. Når jeg går forbi, er det bestandig busser der. En dag jeg skulle hjem, sto det en buss inntil gjerdet mot togskinnene, fordi sjåføren måtte ut å late vannet.

Interessert i debatt og meninger? Les flere saker her.

Må man, så må man! Men det var kanskje ikke så kjekt for sjåføren å måtte stå der i all offentlighet. Det er da jeg begynner å spekulere. Kan det virkelig stemme at man i 2019 ikke har prioritert toalett og pauserom til sjåførene, når man nå har brukt så mange millioner på nye bussholdeplasser? Hva med de kvinnelige sjåførene? Skal de også bare sette seg? Det er ikke så mange busker å gjemme seg bak på Marienborg, og det er mange forbipasserende i løpet av en dag.

Nå vet jeg ikke om det er AtB, de respektive busselskaper eller kommunen som er ansvarlig for bussholdeplassene. Men det er jo et politisk ønske om å bygge ut kollektivtrafikken, og det trengs mange bussjåfører i fremtiden. Da må man i det minste klare å legge de fysiske rammene bedre til rette. Det er vel ikke så attraktivt med en jobb, hvor man må sitte å holde seg hele dagen. Og gule flekker i snøen kan umulig være god reklame.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

OPPTATT AV DEBATT? Lytt til en debatt-podkast, i regi av ungdommer på Saupstad og Kolstad: Helsesista svarer om ensomhet, sex, følelser og porno

På forsiden nå