Debatt:

Bygget er tross alt kun fra 1960-årene. Det er helt utrolig hvordan det da kan ha kulturhistorisk verdi

Siemensbygget er tømt. Skal det rives eller bevares?  Foto: Håvard Jensen

Saken oppdateres.

Diskusjonen om rivning av Siemens-bygget i Trondheim er i en avgjørende fase. En rekke politikere besøkte Siemens mandag 18. november for å se på byggets tilstand. Siemens redegjør grundig for at eksisterende blokk er økonomisk og praktisk uegnet for framtidig moderne kontorvirksomhet ut fra deres behov, og at det båndlegger tilgang til eksisterende kulvertsystem, kantine mv.

LES OGSÅ: LO og NHO: Ikke sett osteklokke over Siemens-bygget

Svein Otto Nilsen 

Konstruktivt er bygget bastant, lite fleksibelt og tilfredsstiller blant annet ikke krav til innvendige høyder og flere andre krav etter dagens regelverk. De har hatt en langvarig utrednings- og avklaringsfase i dialog med kommunen ved Byantikvar samt byplan- og byggesakskontor. Bygget står nå tomt, og det er ingen planer for videre bruk.

Interessert i debatt og meninger? Les flere saker her.

Tiltros for dette sier byantikvaren at «Siemensblokka er et landemerke i Trondheim». Byantikvaren mener at høyblokkas kulturhistoriske verdi er av så stor betydning at bygningen ikke kan rives. Er det juletreet som har kulturhistorisk verdi? Bygget er tross alt kun fra 1960-årene og hvordan det da kan ha kulturhistorisk verdi, er helt utrolig. Samtidig så er det ingen som løfter en finger for å bevare landskapet rundt Saxenborg gård.

LES OGSÅ: Vei ikke viktigst når en bydel blir planlagt

Nå får politikerne i Trondheim vise at de ikke ønsker å spille poker om 600 arbeidsplasser som kan være i fare hvis Siemens ikke får rive. Pensjonistpartiet setter viktige arbeidsplasser foran et bygg som enda ikke er 60 år.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

OPPTATT AV DEBATT? Lytt til en debatt-podkast, i regi av ungdommer på Saupstad og Kolstad: Helsesista svarer om ensomhet, sex, følelser og porno

På forsiden nå