Debatt

En bussjåfør er en mann med godt humør - og sterk psyke

Til dem som kritiserer sjåførene, tenk deg selv å kjøre en leddbuss på 24 meter gjennom Midtbyen i rushtiden, her skal rutetiden holdes på «minuttet».

Metrobussen som kjørte med åpen dør, har fått innleggsforfatteren til å reagere.  Foto: PRIVAT

Saken oppdateres.

Den sangen er vel ikke helt i takt med dagens sjåfører. I dag er en bussjåfør en mann med jernhelse og i topp psykisk sett. En mann som ikke kan tillate seg å bli påvirke av stress i trafikken og gretne busspassasjerers varierende humør. Refererer til sak i Adresseavisens der en buss kjører med en åpen dør. Bussen var ikke full, alle satt og det var heller ingen barnevogner med. Passasjeren som tipset avisen mente at sjåføren burde latt bussen stå og bedt oss om å vente på neste buss!

LES OGSÅ: Hvor skal bussjåførene gå på do

Hadde noen av de andre passasjerene blitt «fornærmet» om de kom for sent dit de skulle? Svaret er definitivt ja. Hvor lang tid var det eventuelt til ny buss kom og tok passasjerene videre? Hadde sjåføren kontakt med trafikklederen, det vites ikke. Det påståes at bussen ikke kan kjøre med en dør åpen. Den observante leser skjønner at det er mulig.

Til dem som kritisere sjåførene, tenk deg selv å kjøre en leddbuss på 24 meter gjennom Midtbyen i rushtiden, her skal rutetiden holdes på «minuttet». Her må du ha øynene rettet rundt 360 grader, det vil si overalt! Kanskje ikke så lett da vi jo har bare to øyne!

LES OGSÅ: Svaksynte raser, beboere protesterer og en pensjonist ønsker seg setebelte - AtB svarer på alt

Av den eldre garde husker kanskje noen vinteren 1957-1958, da var det så mye snø at det var totalt uframkommelig for absolutt all trafikk. Her var det kun ski som gjaldt, men folk kom seg til sine arbeidsplasser og andre steder den gangen også. Utrolig, men sant. I dag har vi nok fått flere av våre nye landsmenn som sjåfører hos AtB, som nok ikke har sett snø tidligere. Hvordan disse takler å kjøre på vinterstid vil forhåpentligvis gå bra. Eller gjør det det?

Hans Walseth   Foto: Privat

Til slutt vil jeg anmode busspassasjerene om følgende: Gi sjåførene en forbeholden honnør til deres stressende yrke og ønsk dem en god dag når du stiger på foran i bussen. Ikke sikkert du får svar fordi han er opptatt, men tror det blir registrert hos sjåføren. La ikke ditt dårlige humør gå utover bussjåføren.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå