Debatt:

Vær så snill, la meg gjøre en god jobb likevel, selv om jeg «bare» er en assistent

Jeg var så heldig å få prøve meg i helsevesenet etterhvert. Jeg har nå funnet min drømmeplass i livet, skriver debattanten. 

Saken oppdateres.

Jeg er en voksen dame som tok et valg for noen år siden. Jeg sa opp min trygge jobb på kontor der jeg jobbet med økonomi, dette gjorde jeg fordi jeg hadde andre drømmer. Dette valget er det mest fornuftige jeg noen gang har gjort i livet mitt. Jeg var så heldig å få prøve meg i helsevesenet etterhvert. Jeg har nå funnet min drømmeplass i livet.

Jeg jobber nå med våre fine eldre mennesker hver eneste dag. Jeg har blitt tatt imot med åpne armer av min fantastiske arbeidsgiver. Jeg har fått verdens beste kolleger og en dyktig leder som har trua på meg. Jeg har vært heldig, får jobbe mye og gleder meg til hver dag jeg skal på jobb.

Interessert i debatt og meninger? Les flere saker her.

MEN det er én ting jeg ikke skjønner med samfunnet vårt. I barnehager og skoler, der våre mest dyrebare barn oppholder seg, der er det mulighet for en assistent å få fast jobb helt opp i 100 prosent stilling. Dette er så å si utelukket i helsevesenet, der er man heldig hvis man får en liten helgestilling på 15 prosent. Assistenter utfører mange av de samme oppgavene som de med helseutdannelse gjør. Jeg har tatt medisinkurs og deler ut medisiner. Jeg gjør stort sett de sammen oppgavene som de andre gjør i hverdagen på jobb.

Så hva er greia? Hvorfor får assistenter fast jobb når de jobber med barn og ikke eldre? De fleste som jobber som assistenter på helse- og velferdssentre er der faktisk fordi de er egnet til det og fordi de elsker det. Vi som er litt eldre og som er assistenter, har ikke alltid et ønske om å sette oss på skolebenken igjen, men veldig mange føler seg presset til det. Må det være slik?

I dag skrikes det etter helsepersonalet, og i fremtiden trengs det enda flere. Etter min mening trenger ikke alle være fagarbeidere. Vær så snill, la meg gjøre en god jobb likevel, selv om jeg «bare» er en assistent. Gi oss assistenter mulighet til å få større stillingsprosenter. Det er bare det jeg ber om, og jeg vet at det er mange som meg der ute som ønsker seg dette.

Hilsen en som er glad og lykkelig fordi helsevesenet fanget hjertet mitt.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå