Debatt:

Jeg burde ikke ha syklet – det er for farlig

Arkivbildet viser snø på gang- og sykkelvei ved Solsiden i Trondheim. Denne debattanten mener det er for farlig å sykle når veien ikke er brøytet.  Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

Fredag 3. januar syklet jeg på jobb. Jeg var litt skeptisk fordi værmeldingen for hjemturen varslet snø og vind, men jeg tenkte: De brøyter nok sykkelveier og fortauer, så det går nok bra.

Interessert i debatt og meninger? Les flere saker her.

Da jeg syklet hjem like over klokken fem var verken sykkelveier eller fortauene brøytet. Sykling der var svært vanskelig fordi snøen pakket seg mellom dekk og skjerm og snødybden var så stor at forhjulet skled. Derfor valgte jeg å sykle i veien der biler hadde tråkket snøen flat. Risikoen for å falle er stor under slike forhold for piggene går ikke gjennom snøen og ned i underlaget, og det er ingen forvarsel før man ligger og spreller i vegbanen.

LES OGSÅ: Kjære Nye Veier: La fartsgrense 110 km/t forbli en drøm

Jeg tenkte: Jeg burde ikke ha syklet – det er for farlig. Tusen takk til bilister og sjåføren på leddbussen som holdt lang avstand til meg før de tok en sikker forbikjøring. Av og til ligger biler kun få meter bak, og hvis sykkelen sklir kan det bli fatalt. Men jeg hadde rett angående brøyting av sykkelveier og fortauer for senere på kvelden da jeg kjørte til butikken var de brøytet, men da var det ingen syklister der.

Neste jobbturen i snøvær vil bli med bil fordi det er mye tryggere. Sikre trafikkforhold i rett tid er avgjørende for hva hvilke valg man tar, bil eller sykkel. Forresten angående rett tid, hvem er det som lager brøytekontraktene som gjør det mulig for vegbrøyterne å fylle nybrøytede fortau med snø?

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

OPPTATT AV DEBATT? Lytt til en debatt-podkast, i regi av ungdommer på Saupstad og Kolstad: Helsesista svarer om ensomhet, sex, følelser og porno

På forsiden nå