Debatt:

Frykter at viktig tilbud til syk far forsvinner

Nedleggelsen av Vistamar berører de menneskene som har nok av utfordringer i bare det å leve livet.

Moren og faren til innleggsforfatteren under et opphold på Vistamar.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Turen til Spania og til Vistamar har vært pappas høydepunkt i mange år etter han havnet i rullestol. Vi begynner å glede oss sammen allerede i januar - og har en god nedtelling frem mot avreise. Det gjør mørket, dypsnøen og holkeføre litt lettere, gjør livet i rullestol litt mer holdbart.

LES OGSÅ: Så fikk Ap satt kroken på døra på Vistamar

Jeg og jentene mine har vært heldige og fått muligheten til å være sammen med mamma og pappa på Vistamar. Vi har alltid følt oss velkomne. Kan du tenke deg den gleden av å se pappaen din endelig ute av rullestolen, flyte med trygge, kjente hjelpere i havet? Kan du tenke deg den gleden av at mammaen din som tar vare på pappaen hele året sier at nå har vi ferie?

LES OGSÅ: Ikke ta fra oss Vistamar rehabiliteringssenter

Nedleggelsen av Vistamar berører de menneskene som har nok av utfordringer i bare det å leve livet. Nå må vi slutte å snakke om psykisk helse - vi må gjøre god psykisk helse. 2020 skulle bli det rause året, der vi skulle virkelig ta vare på hverandre.

Året der hjerterommet skulle være åpent for alle. Året der det sosiale møterommet inkluderer alle. Nedleggelsen berører ikke mange, men det berører de viktigste, de som allerede har mistet nok.

LES OGSÅ: Mange pasienter trenger Vistamar

På forsiden nå