Debatt:

Nei til asfalt i marka

Innleggsforfatteren ønsker ikke en rulleskiløype gjennom Strindamarka.  Foto: Espen Bakken

Saken oppdateres.

De planene som verserer om skianlegg i Strindamarka er fremdeles ønsketenking fra en part i saken. Vi venter spent på å se hva som legges frem som konkrete forslag og eventuelt sendes på høring. Når det er sagt, så vet vi i Miljøpartiet De Grønne hvor grensa går for oss. Vi vil ikke ha noen nye, asfalterte rulleskiløyper i marka.

Ola Lund Renolen  Foto: Christine Schefte

Interessert i debatt og meninger? Les flere saker her.

Nå bruker storsamfunnet store ressurser på å gjøre sommeridretten fotball til vinteridrett ved å etablere kunstgressbaner med gummigranulat. Det er snøbrøytingen av disse banene på vinteren som skaper de største miljøproblemene med granulat på avveie. Samtidig skal storsamfunnet bruke store ressurser på å gjøre vinteridretten ski til sommeridrett. Også det kommer med en negativ miljøeffekt — i form av naturinngrep og asfalterte rulleskiløyper i marka.

Det er på tide å sette ned foten, ta en tenkepause og reflektere litt over hvor vi er på vei. At det finnes treningsanlegg for profesjonelle er en ting, men når også barn og unge liksom ha denne typen infrastruktur er vi milevis forbi det punktet hvor storsamfunnet legger til rette for fysisk aktivitet i et folkehelseperspektiv. Den pågående debatten om utstyrshysteriet innenfor langrennssporten er bare en del av det store bildet.

Vi i Miljøpartiet De Grønne ser gjerne mer skileik i Strindamarka på vinteren, men vi sier konsekvent og tydelig nei til nye store naturinngrep og enda flere asfalterte rulleskiløyper i marka.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

OPPTATT AV DEBATT? Lytt til en debatt-podkast, i regi av ungdommer på Saupstad og Kolstad: Helsesista svarer om ensomhet, sex, følelser og porno

På forsiden nå