Debatt:

Pynt av isopor på gravkranser blir fuglemat

Jeg finner stadig små naturtro epler, friske røde bær, småfugler og lignende med tydelige dype nebbmerker.

Fugler blir ofte lurt av naturtro pynt på gravkranser og spiser disse. Pynten inneholder blant annet isopor.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Som gravplassarbeider har jeg merket meg en ting som jeg ønsker å gjøre særlig produsenter, men også forbrukerne oppmerksomme på. Det legges ut en god del kranser både til alle helgens dag og jul, og mange av disse har pynt laget av isopor.

Jeg finner stadig små naturtro epler, friske røde bær, småfugler og lignende med tydelige dype nebbmerker. Isoporen havner altså dels som magefyll i fuglene våre, og noe blir selvfølgelig liggende og blåse rundt til det med tida havner i fjorden.

John Ivar Helland 

Jeg håper noen i produksjons- og salgsledd kan ta dette til etterretning, samt at de som kjøper kranser forsøker å finne de mest dyre- og miljøvennlige, for eksempel med ekte bær, lyng eller kongler, så fuglene kan fortsette å besøke gravplassen og skape hygge og liv.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå