Debatt:

Trond Giske er ikke en samlende kandidat

Trond Giske er omtrent like splittende for potensielle Ap-velgere som Donald Trump er for amerikanske velgere, mener denne debattanten.  Foto: Kim Nygård

Saken oppdateres.

I dagens avis kan en lese at både Aps stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol og leder av valgkomiteen Arild Grande mener at Trøndelag Ap nå trenger en samlende leder. Det er det ikke vanskelig å være enig i, hvis en ønsker at Ap skal reise seg etter de siste års stridigheter og dårlige valgresultat.

Kari Gulla 

LES OGSÅ: Mener Trøndelag Ap trenger en samlende leder

KOMMENTAR: Det siste Ap trenger er mer bråk. meg Giske er det det de får

Derfor er det en smule merkelig at Trond Giskes kandidatur som fylkesleder blir viet så stor oppmerksomhet. Uansett hva en måtte mene om Giske: Er det noe Trond Giske ikke er, så er det en samlende kandidat. Tvert imot. Trond Giske er omtrent like splittende for potensielle Ap-velgere som Donald Trump er for amerikanske velgere.

Det påpekes av Kjerkol at det er medlemmene i Trøndelag Ap som velger den lederen de har størst tillit til på årsmøtet i mars. Det er mulig tilliten har økt hos de samme etter Giskes intensive sjarmoffensiv rundt i partilagene i landsdelen. Derfor er det grunn til å minne om at det er velgerne der ute som til syvende og sist skal gi sin stemme på valgdagen, ikke kun medlemmer av fylkes- og partilag.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

OPPTATT AV DEBATT? Lytt til en debatt-podkast, i regi av ungdommer på Saupstad og Kolstad: Helsesista svarer om ensomhet, sex, følelser og porno

På forsiden nå