Debatt:

Sør- og Nord-Trøndelag er dømt til å mislykkes

Inleggsforfatteren mener sammenslåingen mellom Nord- og Sør-Trøndelag er dømt til å mislykkes, men at Møre og Romsdal er en bedre match.  Foto: NTB / Scanpix

Saken oppdateres.

Velkommen Kristiansund og velkommen resten av Møre og Romsdal også! For vi ser det vel nå, vi var litt for raske til å slå oss sammen med Nord-Trøndelag. Vi ble vel alle grepet av fylkesordførerens iver etter et større rike! Men nå, når vi har sett hva som har kommet ut av sammenslåingen, som at Fylkesmannen havnet i Steinkjer(!), bør vi vel tenke på å reversere prosessen.

LES OGSÅ: Hvetebrødsdagene er over for nye Trøndelag

Sør- og Nord-Trøndelag representerer så vidt forskjellige kulturer at dette var dømt til å mislykkes. Når vi nå ser at flere og flere kommuner på Nordmøre ønsker å samarbeide med Trøndelag, burde man etter min mening starte samtaler med Møre og Romsdal om en eventuell sammenslåing.

Tenk for en region det ville ha blitt! Det ville ikke bare blitt Norges geografiske midtpunkt, det ville ha blitt Norges tekniske og økonomiske midtpunkt. Da ville vi kunne kople forsknings- og teknologiutviklingsmiljøet i Trondheim med den økonomisk sterke innovasjonsviljen i Møre og Romsdal!

LES OGSÅ: Adventsmillioner til sammenslåtte kommuner

Så sørtrønderske politikere, tenk hva vi kan få til med et samlet nytt Midt-Norge fylke bestående av Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå