Debatt:

Tove: Jeg føler meg som en kasteball i det offentlige

I hele denne utredningsprosessen så mister man ikke bare sin karrière, man mister sitt nettverk, mister sin livskvalitet, og mister sin mestringsfølelse, skriver debattanten.  Foto: privat

Saken oppdateres.

Hvorfor blir man mistrodd når man er ærlig og prøver og følge regelverket etter punkt og prikke, og alt blir brukt imot deg når sykdom har vært en del av din hverdag i over tolv år? Hvorfor viser ikke Nav litt samarbeidsvilje med den enkelte av oss? Istedenfor føler jeg at de stempler de fleste som utspekulerte unnasluntrere som ikke ønsker å jobbe.

Les svaret fra Nav: Vi tviler ikke på at hun er syk

Jeg har også vært så uheldig som så mange av oss og havnet i Nav-systemets regime. Jeg deltok i ulike tiltak i en femårsperiode, og fikk et stort «krater» i CV-en min på grunn av helsesituasjonen. Jeg fullførte alle mine tiltak etter beste evne og fikk gode skussmål for deltakelse og engasjement fra alle tiltaksarrangører. I ettertid får jeg høre en helt annen versjon av Nav.

I hele denne utredningsprosessen så mister man ikke bare sin karriere, man mister sitt nettverk, mister sin livskvalitet, og mister sin mestringsfølelse. Men av motgang og urettferdighet får man en utrolig styrke til å fremme sannheten!

LES OGSÅ: Er det greit for deg at jeg snakker om noe som har vært vanskelig for meg den siste tiden?

Nav snur og vender på sannheten. De mener at jeg ikke har fullført noen av mine arbeidsrettede tiltak, noe de hevder uten noen nærmere begrunnelse. Jeg er dypt uenig i det. Men oppfinnsomheten deres må berømmes. Leser de i hele tatt saksmappen og rapportene? Jeg er sjokkert over hvordan de tolker fakta i saken min og kommer med totalt uriktige opplysninger.

LES OGSÅ: «Nav-personale er blitt innpodet at de må være mistenksomme»

Etter flere arbeidsrettede tiltak ble jeg tilrådd å søke uføretrygd fra min daværende saksbehandler, som mente jeg var ferdig utredet både innenfor helse og arbeid. Jeg søkte uføretrygd. Så, brått en søndags formiddag, etter åtte måneders ventetid, tikket det inn en «hyggelig» e-post: «Du har fått avslag!»

Klage ble sendt inn, og jeg fikk deretter et nytt avslag som bygget akkurat på de samme uriktige påstandene. Ingenting av klagen min hadde nådd fram. Jeg var fortvilet. Mitt håp videre er at Nav Klageinstans, finner den åpenlyse feilen i saksbehandlingen og vurderer saken min på nytt.

LES OGSÅ: Dette er så jævlig - Nav-skandalen må i kontrollkomiteen

Hvor kynisk går det an å bli? Det virker som de ønsker å bryte ned den enkelte, tappe oss for krefter så vi blir motløse og gir opp kampen mot byråkratiet.

Det er mange av oss som har havnet ufrivillig i dette løpet, ingen velger å være syk, de fleste av oss tror jeg ønsker å tjene samfunnet. Det å være frisk og ha en jobb betyr så uendelig mye.

Lenge leve sannheten og rettferdigheten!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

OPPTATT AV DEBATT? Lytt til en debatt-podkast, i regi av ungdommer på Saupstad og Kolstad: Helsesista svarer om ensomhet, sex, følelser og porno

På forsiden nå