Debatt:

Kan man igjen etablere røykeskur ved St. Olav?

Innleggsforfatteren etterlyser et eget røykeskur ved St. Olavs hospital.  Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

I ordet fritt 12. februar tar Birgit Hauglien opp problemene med røyking foran inngangene til St. Olav. Jeg er enig i at røykfritt sykehus ikke eksisterer på St. Olav.

Under en debatt på NRK Midtnytt for en del år siden ble det av en av de fremste lederne på St. Olav i Trondheim lovt røykeskur utenfor en av inngangene på hovedbygget. Det var den gang høyblokka eksisterte. Etter en heftig debatt med blant andre undertegnede til stede i studio lovte denne lederen på slutten av programmet at det ikke skulle bli problemer å få etablert et pent røykeskur, og lovnaden var helt klar. Det ble under programmet vist til andre sykehus hvor slike røykeskur var etablert med stor suksess.

LES OGSÅ: Blåser i røykeforbudet på St. Olavs Hospital

Røykeskuret kom på plass etter hvert utenfor høyblokka som nå er revet. Røykeskuret ble fjernet. I dag må pasientene på St. Olavs hospital stå utenfor inngangene for å få sin velfortjente blås. Selv om man argumenterer med røykens skadevirkninger, så bør også røykerne på sykehuset få verdige forhold. I tillegg så blir ofte sneipene bare kastet utover.

Selv om man skulle ønske at alle sluttet å røyke, så er dette ikke mulig. Det er mange som aldri vil slutte og som føler trøst i en røyk når de er på sykehus. Mitt enkle spørsmål til ledelsen på St. Olav er: Når vil det igjen bli etablert noen røykeskur på området til St. Olav?

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå