Debatt

Ja, partiene må fortelle hvor de vil kutte

Statsminister Erna Solberg og finansminister Jan Tore Sanner følger sentralbanksjef Øystein Olsens årstale.  Foto: NTB / Scanpix

Saken oppdateres.

Det var et fint innlegg i avisen sist lørdag om dette temaet. Erna og hennes venner snakker om grønne arbeidsplasser hele tiden. Intet konkret svar på hva dette innebærer. For min egen del tenker jeg at hele befolkningen må ta seg jobb i en fargehandel. Ettersom jeg er så gammel, holder det med grønne planter i vindusposten. Skal det kuttes så trengs det modige politikere.

LES OGSÅ: Pengene renner ut i et sluk som er vanskelig å tette

Regjeringen skal nå legge frem en plan for den økonomiske situasjonen i landet. Vi får et signal på hvor det skal kuttes. For noen få år siden løftet de opp minstepensjonistene, det var bra. men hvor tok de det fra? Jo, fra pensjonistene som hadde jobbet et helt liv for at felleskassa skulle fylles opp.

Avisa skriver så at oljeinntektene vil bli mindre. Dette er en svartmaling av fakta. men det kan bli en realitet om noen ungdommer og en del partier sier at all oljeleting/boring må stanse opp. Hva skal disse så ta seg til. sykelønn? Hvem tar den regningen?

LES OGSÅ KRONIKKEN: Useriøse bedrifter utkonkurrerer de seriøse

For å få en trøkk i debatten kan jeg legge frem noen forslag. Bistandsdepartementet 54 milliarder, og utenriksdepartementet. Legg ned 35 ambassader, juristene som jobber der kan føres over justissektoren. Kultursektoren lider muligens av elefantsyke. En politiker vil nok savne de høye smørbrødene, eller hva?

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå