Debatt:

Heidrar avdød jazzlegende: Måtte han få ei fin trommereise vidare

Jon Christensen fra åpningen av Molde jazzfestival i 2000.  Foto: Vidar Ruud

Saken oppdateres.

Jazzmusikeren Jon Christensen døde tidligere denne uka, 76 år gammel. I et Facebook-innlegg hedrer jazzmusiker Tor Haugerud han. Innlegget gjengis her med tillatelse:

Jon ga meg nokre timar på trommesett, og historiane derfra er smått legendariske: Eg kom til Oslo med toget etter ein liten turné og hadde avtale med Jon om ein trommetime på søndagen. Eg ringte han, på fasttelefon den gangen (80-talet), og lurte på om han var klar.

Tor Haugerud  Foto: jens petter søraa

«Time ...? Jeg veit ikke jeg asså. Det er sånn søndagsstemning idag! Tenkte meg en tur i parken med Ellen».

«Jammen ej he reist så langt for denne timen!», svarte eg.

LES OGSÅ: Jazzmusikeren Jon Christensen død

Vel, det blei time etter litt om og men, og for ein time!

Vi høyrde på Lifetime med Tony Williams og dykka ned i cymbalspelet. Og Jon spelte eit eksempel på trommene. «Men korleis gjer du det da?» spurte eg. «Du bare legger stikka på lokket, vettu, åsså bare lar 'u den jobbe litt.»

«Jammen korleis da?», spurte eg igjen.

Og sånn gjekk timen framover, masse inspirasjon, inntrykk og lærdom. Jon vart fødd med stikkene i hendene og eit naturtalent verda knapt har sett, før eller sidan. Måtte han få ei fin trommereise vidare!

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå