Debatt:

Betyr koronavirus full isolering?

Det første tilfellet av spredningen av koronaviruset i Norge er et faktum. Her orienterer avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.   Foto: NTB / Scanpix

Saken oppdateres.

Hittil har vi behandlet koronaviruset som en livsfarlig sykdom, for noen ganske få er det også det. Vi isolerer ca. 90 millioner i Kina, sperrer av område med 50 000 innbyggere i Italia, to smittede på hotell i Tenerife, tusen isolert på rommene sine. For ikke å snakke om cruiseskipene og de tusener som var isolert i små kabiner i flere uker.

LES OGSÅ: Reiseforsikringen dekker ikke reisefrykt

Karnevalet i Venezia er avlyst, nå verdens største møbelmesse i Milano. Dette sprer seg videre, de fleste eksperter regner med at det er et tidsspørsmål til de fleste europeiske land får viruset. Og hva med fattige land uten ressurser? Allerede nå raser børsene, reservedeler og medisiner fra Kina kommer ikke, verdensøkonomien er i stor fare med langt større konsekvenser enn Covid-19.

En vanlig influensa i Norge sesongen 2017–18 tok livet av ca. 1400 i Norge! Knappe én prosent av antall registrert smittede. Koronaviruset tar livet av 1–2 prosent i Kina (alt etter regnemåten av antall smittede). Ørjan Olsvik, professor og spesialist, mener det hele er overdrevet, ifølge en kommentar på Ytring NRK som jeg anbefaler.

LES OGSÅ: Helsedirektøren åpner for å sperre byer og bydeler

Hvorfor i all verdens rike lar man ikke dette utvikle seg på egen hånd, og heller be folk om forsiktighet så langt som mulig. Høyst sannsynlig vil man da ha noen måneder med problemer, deretter vil man glemme det som med tidligere virus utbrudd. Det verste er at nå er det muligheter for at man taper på begge fronter, viruset sprer seg uansett, og verdensøkonomien raser ned.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå