Debatt:

Hvorfor et nytt konserthus i Trondheim?

Hva er behovet, spør innleggsforfatteren.   Foto: bård sande

Saken oppdateres.

Omtale i Adresseavisen 3. mars redegjør for Trondheim kommunes planer om et nytt konserthus, men sier intet om hva som er behovet for et nytt konserthus, bortsett fra at forholdene for Trondheim symfoniorkester må bedres.

Olavshallen har en storsal og mindre konsertsaler. Storsalen rommer bortimot 1200 personer. I tillegg har Trondheim flere store ute-konsertområder og stor sal i Trondheim Spektrum, samt konsertsal i Frimurerlogen. Byen har også mange mindre scener. Etter 30 år må Olavshallen utbedres, blant annet på grunn av manglende vedlikehold og behovendringer.

Les også: Familier rundt Innvordfjellet fortviler: Dere spør ikke oss

Kostnader vedrørende dette er nå utredet både av eierne og brukerne selv, samt av Rambøll. En kan spørre: Hvorfor et nytt konserthus i Trondheim, som sikkert vil koste bortimot en milliard når vi har et konserthus som er 30 år og som kan istandsettes og tilrettelegges til langt lavere kostnader? Et nytt konserthus i Trondheim vil også beslaglegge et stort areal i Trondheim som vil kunne benyttes til andre mer presserende bygningsbehov enn et nytt konserthus . Trondheim allerede har flust opp med konsertarenaer.

Les også: Jeg er ensom, jeg bor på «feil» side av byen

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå