Debatt:

Byen strekker ut hånden. På tide NTNU gjør det samme

I løpet av få måneder har Trondheim sentrum krabbet sørover og tatt bykset over Nidelva, skriver debattanten.  Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

20. februar kunne Universitetsavisa melde at NTNUs byintegrerte campus ikke blir virkelighet før på 30-tallet.

Les om våre nye debattsider: Kjære leser og debattant i Adresseavisen: Du har mye å glede deg til!

Selv om campusprosjektet trenger tid, er likevel noe er i gjerde når du krysser Elgeseter bro fra Midtbyen. Ser du ned til venstre har studentene tjuvstartet: Om få måneder står Singsaker og Elgeseter på tryggere grunn med fylling langs Nidelva. Til høyre ser du nye Dromedar kaffebar og Joker som på forunderlig vis har omgjort trafikkmaskinen foran Studentersamfundet til en offentlig plass.

Se rett frem, og du legger merke til noe som er borte. Har ikke trafikken i Elgeseter gate minket betydelig? Litt lenger borti gata har kommunen åpnet et lite bibliotek som heter Bøker & Bylab. I løpet av få måneder har Trondheim sentrum krabbet sørover og tatt bykset over Nidelva.

Les også: Da jeg så hva bussjåføren gjorde, kjente jeg at jeg skammet meg

Alle «byintegrerer», imens universitetet bare planlegger. Kjære NTNU: Hva med å leve litt i nuet og bli med på bydelsløftet i dette tiåret, dere også? En eksklusiv trondhjemsrestaurant i det ærverdige Vestre Gløshaugen ved siden av Hovedbygningen – dét hadde gjort seg! Rektor Anne Borg, sees vi der blant barnefamilier og forretningsfolk til vegansk juleribbe i desember?

Byen strekker ut hånden. På tide NTNU gjør det samme.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå