Debatt:

På min kjøretur hjem bevitnet jeg galskapen

Saken oppdateres.

Denne teksten er skrevet torsdag 12. mars.

Siden skolene ble stengt i dag, klokken 11, har jeg på min kjøretur hjem bevitnet galskapen. Eldre damer bærer rundt på alt for tunge poser, i et desperat forsøk på å roe ned nervene i dette hysteriet. En av dem ble nødt til å ta pauser for å få båret dem med seg. Et middelaldrende ektepar gikk i retning butikken med to gammeldagse koffertsekker og to store vedposer hengende over ryggen. De var åpenbart tomme, og det var lett å tenke seg til hva de skulle.

Les kommentaren: En krise vi aldri har opplevd maken til

Etter å ha sett snapchatmeldinger av meterlange kvitteringer hvor opp mot 10 000 kroner er brukt i ett og samme kjøp, kan man spørre seg selv; hva er det vi driver med? Det er 691 personer med covid-19 i Norge. Som tiltak mot dette viruset er treningssentre, skoler og barnehager nå stengt. Fester, kamper og andre sosiale sammenkomster er utsatt eller avlyst for å forhindre smittefare. Myndighetene har tatt grep!

Les også: Har vi lært noe i det hele tatt fra Italia?

Likevel er det noen som tror at vi er nær verdens ende. Disse «noen» drar på butikken med et ønske om å leve lenger enn optimistene. De dumme optimistene som ikke fatter at matbransjen er i ferd med gå under. Køene i dagligvarebutikkene er lange, og handlevognene er fulle. Hva er vitsen? Kommer disse «noen» til å spise opp alt før det blir dårlig? Vi står ikke overfor en epidemi av sult, jeg gjentar, vi møter en viruspandemi!

Jeg tror at denne hamstringstrenden ikke fører med seg annet enn at det vil ta unødvendig lang tid å handle middagen sin de neste dagene. Jeg tror også at matsvinnet vil øke betraktelig. Jeg tror ikke at butikkhyllene vil bli tomme, med mindre noen drar den litt langt og kjøper opp hele kjeder. Det jeg derimot er sikker på, er at myndighetene ikke vil la oss dø av sult.

Les om våre nye debattsider: Du har mye å glede deg til!

Her kan du lese flere saker om koronaviruset.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå