Debatt:

Nedlatende av NHO-direktøren

Saken oppdateres.

Regiondirektør i NHO, Tord Lien, finner tida inne til å angripe lokaldemokratiet i E6-saken. Det er ikke ukjent at store kriser, som den koronakrisa vi er inne i, gir nye muligheter for politiske entreprenører. Nå vil NHO-direktøren bruke sysselsettingskrisa til å kneble lokalpolitikere i Malvik.

Les også: - Håpløst om reguleringsproblemer stopper E6

Lien snakker i Adresseavisen 26. mars om «håpløse reguleringsproblemer og sier at «vi kan ikke ha noe av at kommunalt flisespikkeri skal stoppe dette». Han finner det også nødvendig å minne oss uopplyste malvikinger om at dette ikke dreier seg om noen «kommunal veistubb». Slike utsagn er ikke bare nedlatende og bedrevitersk, men avslører et inderlig ønske om å vingeklippe lokaldemokratiets rolle i reguleringssaker som angår flere enn kommunens egne innbyggere. At NHO velger å gjøre narr av lokaldemokratiske prosesser i en slik sammenheng er verd å notere seg i minneboka for flere.

Les kommentaren: 244 millioner per kilometer. Er det verdt det?

Ordføreren i Malvik, Trond Hoseth, har forsikret at reguleringsplanen har høy prioritet og at den vil bli forsvarlig utredet og behandlet. Det burde NHO ta seg råd til å lite på, og avstå fra mobbing som politisk virkemiddel.

Debattanten er leder av Malvik Senterparti, men skriver her på vegne av seg selv.

Les også: Nye Veier-direktør: Faktafeil og unyanserte påstander om E6-utbygginga

Les om våre nye debattsider: Kjære leser og debattant i Adresseavisen: Du har mye å glede deg til!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå