Debatt:

Svarer om hytteforbud: Vi reagerer med undring på kommuneoverlegens innlegg

Ingen er tjent med å skape unødige konflikter i en vanskelig nok periode, skriver hytteeierforeningen.  Foto: Skjermdump Midtnorskdebatt.no

Saken oppdateres.

Åpent brev til Rennebu kommune. Styret i Sørøyåsen Hytteforening reagerer med undring på innlegget fra Rennebu kommune ved kommuneoverlege Arne Opdahl i Adresseavisen 31. mars.

Vi som hytteforening gikk ut til våre over 80 medlemmer allerede før hytteforbudet ble vedtatt med en sterk oppfordring til alle om å følge de sentrale myndighetenes oppfordring å ikke oppholde seg på hyttene. Sørøyåsen Hytteforening har, fra vi ble etablert og frem til i dag, hatt et godt samarbeid med Rennebu kommune.

Rennebu kommune må også ta inn over seg at hytteforbudet ikke er et smitteverntiltak, men et tiltak for å bøte på ressursmangelen i kommunen. Vi er klar over at kommunen ikke har dimensjonert sitt helsetilbud i takt med den rivende hytteutbyggingstakten som har vært i Rennebu kommune de siste ti-årene og vi har derfor oppfordret våre medlemmer til å holde seg borte fra hyttene så lenge det er beskrevet som nødvendig fra de sentrale myndighetene.

LES OGSÅ: Hytteforbud - hva er logikken?

Det blir da nesten provoserende når Rennebu kommune sprer en oppfatning av at hytteforeninger motarbeider dette gjennom å hevde at «et par hytteierforeninger, støttet av noen taleføre, ressurssterke personer protesterer heftig og motarbeidet tiltakene.»

Kommunen sprer gjennom denne upresise beskrivelsen «et par hytteeierforeninger» en mistanke til alle hytteforeninger i Rennebu, noe som gjør at vi har behov for å klargjøre vårt standpunkt i saken. Det er viktig for alle, også Rennebu kommune, å huske at vi skal fortsette hyttelivet og samarbeidet etter at denne situasjonen er lagt bak oss.

Ingen er tjent med å skape unødige konflikter i en vanskelig nok periode.

Her kan du lese flere saker om koronaviruset.

Les om våre nye debattsider: Kjære leser og debattant i Adresseavisen: Du har mye å glede deg til!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå