Debatt:

Hvorfor signeres ikke lederartikler?

Lederen i Klassekampen er alltid signert, mens Adressas lederskribent uttrykker sine meninger i behendig anonymitet, skriver Atle Fredlund.  Foto: Ivar Mølsknes

Saken oppdateres.

Jeg er daglig leser av Adressa og Klassekampen. De står begge omtrent like langt på hver sin side av mitt politiske ståsted! Så da går det omtrent «opp i opp».

HER kan du lese alle Adresseavisens lederartikler.

Det vil si: Det gjør det ikke! Jeg merker at mitt forhold til Klassekampen etter hvert blir nærmere. Jeg tror det kan være fordi lederen i Klassekampen alltid er signert, mens Adressas lederskribent uttrykker sine meninger i behendig anonymitet - riktig nok i avisens navn. Etter min mening er det en uskikk, selv om jeg er kjent med at avisen har godt/dårlig følge av VG, Dagbladet og Aftenposten, for å nevne noen. Hvorfor er det slik?

Er det slik som rykter hårdnakket hevder, at Adressas lederartikkel ikke skrives av avisens redaktør? I så fall: Desto større grunn til å signere den.

Mange av oss har vansker med å holde oss orientert om daglige endringer og nye forskrifter og påbud i disse korona-tider. Kan ikke Adressa daglig lage en ramme på en del av førstesiden hvor det står hvilke regler og påbud som nå gjelder? Jeg tror det ville glede mange.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå