Debatt:

Vi har rom for å ta vare på veiene, slik at folk kommer seg trygt hjem

Vedlikeholdsetterslepet på fylkesveiene i Trøndelag er på over 4 milliarder kroner, skriver fylkespolitikerne Henrik Kierulf og Ingvill Dalseg.  Foto: LEIF ARNE HOLME

Saken oppdateres.

I 2019 brukte Trøndelag fylke 118 millioner kroner mindre enn budsjettert. Disse pengene mener Høyre vi nå bør bruke til å vedlikeholde veiene. Fykesvei er et viktig distriktstiltak!

Les mer: Ny E6 i utakt med vedtatte mål

I valgkampen gikk Arbeiderpartiet ut mot Høyre fordi vi ville ta vare på veiene som binder det store fylket vårt sammen. Til og med Fylkesrådmannen påsto at det var umulig å plusse på veibudsjettet med 100 millioner uten at det gikk på bekostning av videregående skoler. Nå har vi fasiten.

Fylket har 118 millioner kroner til overs uten å ha kuttet i bevilgningene til noe innenfor vårt virksomhetsområde. Vi har altså rom for å ta vare på veiene våre slik at folk kommer seg raskt frem og trygt hjem.

Les mer: Nå kan vi ruste opp vei, skolebygg og kunnskap

Vedlikeholdsetterslepet på fylkesveiene i Trøndelag er på over 4 milliarder kroner, og det stiger hvert eneste år fordi Arbeiderpartiet og Senterpartiet ikke vil prioritere gode og trygge veier som arbeidsplassene er avhengige av.

Hver eneste kommune i fylket vårt sliter med trafikkfarlige veistrekninger. Snart er det vårløsning, og alle vi som ferdes på en fylkesvei får merke hullete veier, sprekker og kanter som raser ut.

Les mer: Forslag til fylkesordfører og fylkesrådmann

Høyre har gang på gang fremmet forslag om penger til fylkesvei. Og vi er gang på gang stemt ned av Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Men vi kan love at vi ikke vil gi oss!

Les om våre nye debattsider: Kjære leser og debattant i Adresseavisen: Du har mye å glede deg til!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå