Debatt:

Feminist-takk til Koteng!

Ivar Koteng og Koteng Eiendom fortjener takk, skriver styret i Feministhuset i Trondheim som leier lokaler i Kjøpmannsgata.  Foto: Terje Visnes

Saken oppdateres.

Feministhuset ser frem til å åpne!

I januar fikk Trondheim sitt eget Feministhus. Det første i Norge. Ideene boblet. Vi tyvstartet så vidt, med et flott «Metoo-seminrar» i samarbeid med Ottar og Kvinnefronten, med øving og iscenesettelse på 8. mars av en flashmob mot vold mot kvinner, inspirert av kvinnene i Chile og med parolemaling i regi av 8. marskomiteen.

Les også: Derfor er unge jenter mindre aktive på fritiden enn guttene

18. mars skulle vi hatt storslagen åpningsfest. Fulgt av ukentlige seminarer, utstillinger og debatter. Men den første våren i det nye Feministhuset i Trondheim blir ikke som planlagt. Styret for huset har ikke annet valg enn å følge rådene fra helsemyndighetene. Møter, som forutsetter mer enn fem personer i samme rom, blir ikke gjennomført i vårhalvåret.

De fleste arrangementene, også åpningen, flyttes til høsten. Annonsering av møtedatoer kommer senere.

Les om våre nye debattsider: Kjære leser og debattant i Adresseavisen: Du har mye å glede deg til!

I denne trøblete situasjonen ønsker Feministhuset å rette en stor takk til huseier Ivar Koteng/Koteng Eiendom. På første forespørsel om fritak fra husleie, fikk vi raskt og raust svar om at leien for de første tre månedene, februar, mars og april, ble strøket. Denne generøsiteten betyr mye for den videre driften. Tusen takk!

Vi gleder oss til fortsettelsen og til vi kan åpne huset for aktiviteter for flere enn 5 stykker med to meters avstand! Vi håper på en åpen og inkluderende høst både i forhold til antall deltagere og tema i Feministhuset i Kjøpmannsgata 51.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter


På forsiden nå