Tore O. Sandvik ut mot åpning for barnefotball først 15. juni: La ungene spille

  Foto: privat

Saken oppdateres.

Jeg har ikke sagt noe offentlig om dette før, men jeg sliter med å forstå hvorfor ungene ikke kan få spille fotball på treningene nå som skolene er åpne og de uansett er sammen i både lek og på treninger de uunngåelig står nokså nært hverandre, men ikke får spille fotball. Folkehelseinstituttet har skrevet notater som sier det er ok og Danmark har startet med dette uten påviselig smittespredning.

LES BAKGRUNN: Regjeringen tillater barnefotball med kontakt fra 15. juni

I en profesjonell fotballkamp over 90 minutter har spillerne i snitt ballen i ett minutt. Så er de selvfølgelig nær hverandre mer enn det, men det er alltid trangest rundt ballen. En full 11-bane med 22 spillere gir hver spiller 300 kvadratmeter om de står likt distribuert. Nå står det tusenvis av spillere nær hverandre på ulike typer sirkeltreninger rundt omkring i landet. De går på skolen sammen og de leker sammen. Spilleforbud er i praksis en uforståelig regel. Og enda mer uforståelig at den skal vare nesten en måned til.

Vi deltar alle i dugnaden, men skal vi holde ut dette i ett år til, må reglene være forståelige og formynderiet må ikke ta overhånd.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå