Dirigent for Småbispan Rolf Stokke fortjener en statue

Rolf Stokke, her sammen med Karin Vinje og i oktober 1964. Han fortjener en statue, mener debattanten.   Foto: adresseavisens arkiv

Saken oppdateres.

Småbispan er med sine 110 år et av landets eldste og mest meritterte skolekorps. Men det er også langt mer enn et vanlig korps. Helt siden Musikkfenrik Rolf Stokke på 60-tallet kom nyfrelst hjem fra USA og omskapte skolekorpset til et showkonsept som gjorde furore både i Norge og verden rundt har Småbispan stått for noe helt unikt i korpssammenheng.

Korpsbarna fikk oppleve å bli rikskjendiser med eget TV-program, de var invitert til presidentmottagelser både i Frankrike og Det Hvite Hus, ønsket som oppvarmingsinnslag for The Beatles og turnerte i Europa, USA og Asia der de ble gjenstand for stor oppmerksomhet.

Dagens ledelse har fulgt opp Stokkes showkonsept. Det er en fryd å overvære konserter og show som korpset avholder. Tiden er derfor inne for å realisere en statue av Musikkfenriken på Bispehaugen skole. Ønsker noen å være med i en komité som kan realisere dette prosjektet?

Les om våre nye debattsider: Kjære leser og debattant i Adresseavisen: Du har mye å glede deg til!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå