Debatt:

St. Olavs under korona

Vi fikk liten til ingen hjelp, bistand eller avlastning, skriver denne nybakte moren om uken på barselavdelingen ved St. Olavs Hospital.  Foto: THERESE ALICE SANNE (ILLUSTRASJON)

Saken oppdateres.

Nå som resten av samfunnet gradvis gjenåpnes, er det virkelig på tide å slippe fedre inn på føde/barsel på St. Olav! Jeg har nylig vært innlagt på føde/barsel da jeg fødte et prematurt barn. Var forberedt på at min samboer kun fikk være med på fødselen, og ikke være til bistand på barsel.

LES KRONIKKEN: Vi klarer ikke å akseptere at partner skal gå glipp av selve mirakelet

I den uken jeg og mitt barn var innlagt på barsel, var det tydelig at det var hektisk på avdelingen. Dette ble ofte presisert av sykepleierne og jordmødrene, som unnskyldning for manglende oppfølging. Men at det er hektisk kan ikke gå på bekostning av de mødrene og barna som er innlagt på avdelingen. Vi fikk liten til ingen hjelp, bistand eller avlastning, verken ved måltider til barnet, behandling som barnet måtte gjennom, eller råd og veiledning som de skal gi.

Som førstegangsfødende med et prematurt barn, med den påkjenningen og usikkerheten det fører med seg, var det svært fortvilende og frustrerende å være innlagt på barsel. Vi måtte ofte vente lenge når vi ringte på, og de glemte ofte av de oppgaver de skulle utføre, for eksempel å bringe mat til barnet. Dette måtte de minnes på, noe som føles utrolig frustrerende når man har en skrikende, nyfødt baby som man selv ikke kan mate da ammingen ikke var kommet i gang.

LES OGSÅ: De har lest om fedre som er blitt kjent med barnet sitt på Facetime. Det håper Daniel han slipper

Det er dyktige folk som jobber på føde/barsel, men det kom i skyggen av altfor travle vakter og altfor dårlig bemanning, både på dagtid og natt. Når far ikke kan bistå mor, men isteden bli «kjent» med barnet sitt via Facetime, kreves det mye bedre oppfølging fra de ansatte. Håper virkelig de åpner for at fedre kan involveres mer i tiden fremover, for alle vordende mødre og fedre den neste tiden.

Adresseavisen kjenner identiteten til denne nybakte moren. Av hensyn til en spesiell situasjon hun står i, har redaksjon godtatt at innlegget signeres anonymt.

LES OGSÅ: Jordmor: «Jeg har snakket med mange gravide nå. De trenger trygghet og veiledning»

Les om våre nye debattsider: Kjære leser og debattant i Adresseavisen: Du har mye å glede deg til!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå