Debatt:

Hva nå Israel?

Israels plan er å annektere store deler av vestbredden og Jordandalen, skriver Renolen. Her er statsminister Benjamin Netanyahu med utsikt til Øst-Jerusalem.   Foto: DEBBIE HILL/Ap

Saken oppdateres.

En konsekvens av seksdagerskrigen i 1967 har vært en sterk Israelsk tilstedeværelse på Vestbredden, om jeg skal ordlegge meg i ekstremt diplomatiske vendinger.

Okkupasjon, kolonisering, buffersone; kjært barn har mange navn - jeg lar det ligge. Situasjonen, som verdenssamfunnet har kranglet om og ikke klart å definere har nå vart i over 50 år.

Nå er katta ut av sekken og Netanyahu har tatt bladet fra munnen. Nå er det i hvert fall rene ord for pengene. De som i 50 år har fornektet at vestbredden er okkupert snakker nå åpent om en ren annektering.

Israels plan er å annektere store deler av vestbredden og Jordandalen med velsignelse og støtte fra USA, ved president Trump.

LES OGSÅ: Netanyahu: Sikker på at annektering av okkuperte områder vil skje om kort tid

Jeg stiller et åpent spørsmål til alle dere der ute som iherdig støtter Netanyahu og Trump:

Hva nå Israel, hva er planen videre?

Skal de millioner av palestinere, som siden tidenes morgen i et utall generasjoner har bodd i de områdene som skal annekteres - skal de få fullt statsborgerskap med full stemmerett i den frie og demokratiske staten Israel?

Eller skal de tvangsflyttes og/eller deporteres?

Eller skal de over tid presses til å forlate området som flyktninger, og sånn sett gjenforenes med sine statsløse søstre og brødre i flyktningleirene i Libanon?

Eller er det en annen plan for en endelig løsning på palestinaproblemet?

LES OGSÅ: Når verdier ikke har en pris

Her kan du lese mange debattinnlegg og artikler om utbyggingen av E6 Ranheim-Værnes.

På forsiden nå