Vi har funnet liknende «utetoalett» også flere andre steder i marka de siste ukene

I dag var vi, som vanlig, på tur med barnehagebarna i Bymarka, til «pinneplassen», som vi kaller den. Her er vi ofte på tur, og barna har det helt topp, vanligvis ... Men ikke idag, skriver debattanten.   Foto: Ellen M. Buaas Bye

Saken oppdateres.

I dag var vi, som vanlig, på tur med barnehagebarna i Bymarka, til «pinneplassen», som vi kaller den. Her er vi ofte på tur, og barna har det helt topp, vanligvis ... Men ikke idag. Det lå dopapir og våtservietter flere steder, og vinden gjorde at papiret ble spredt utover det fine lekeområdet. Men det verste var da en av ungene tråkket i noe som tydelig var menneske-ekskrementer. Bæsj! Det var ikke inne i skogen, men midt på et åpent område i skogen der det tydelig vises at barnehagebarn pleier å leke. Og vi har funnet liknende «utetoalett» også flere andre steder i marka de siste ukene.

LES OGSÅ: Takk til løypemannskapet i Bymarka

Etter at barnehagene åpnet opp igjen, har mange barnehager tilbrakt utallige timer utendørs i nærmiljøet, og i Bymarka. Barnehagebarn og -ansatte er godt vant til å benytte skogens fasiliteter, og vi har mange faste turmål som vi gjerne besøker igjen og igjen.

Disse stedene i skogen, er barnas beste lekeplasser, med store trerøtter som fungerer som alt fra sjørøver-båt til kjempeblekksprut, med høye klatretrær, små bekker med frosk og rumpetroll, maurtuer som studeres nøye, og uendelig mange pinner som kan bli til både fiskestang og lekesverd.

LES OGSÅ: På vegne av alle de som ikke fant seg en parkeringsplass i Bymarka

Disse stedene har, til nylig, vært «uberørt» natur, kun brukt av oss barnehager i nærmiljøet, og vi forlater alltid området som det var da vi fant det. Hvis barn (eller voksne) må på do mens vi er på tur, går vi langt unna stien og skogs-lekeplasser, og papiret blir puttet i pose og tatt med til nærmeste søppeldunk. Vi har Grønt Flagg og tenker miljø!

Men, noe har endret seg i marka. For etter at alle skolene også plutselig skulle ha uteskole, har presset på blant annet området Theisendammen, Ferista, og Baklidammen økt veldig. Det er kjempebra at også elevene får lekt (og dermed også lært) ute i naturen! Men, det skal ikke ligge igjen hverken dopapir, våtservietter eller bæsj på steder der folk ferdes!

Les om våre nye debattsider: Kjære leser og debattant i Adresseavisen: Du har mye å glede deg til!

Nå har heldigvis Trondheim kommune satt ut en stor søppeldunk rett ved Naturlekeplassen ved Ferista, så nå er det ingen unnskyldning for ikke å ta med dopapiret sitt i en pose og kaste det på vei tilbake til sivilisasjonen. La barn og elever og voksne lære å rydde opp etter seg i naturen. La skogen fortsatt få være verdens beste lekeplass!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå