Far ved Lade barnehager: Kjenner oss ikke igjen i beskrivelsene

Vi har ingenting negativt å si om Lade barnehage, skriver far Ole Haugset.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Jeg er far til en gutt på fem år som nå fullfører sitt siste år på barnehagen dere har hatt fokus på de siste dagene.

Jeg vil si at, jeg som far, ikke kjenne igjen barnehagen i mange av de påstandene som er blitt lagt frem i hvordan barna behandles. Jeg, sammen med mor har også hatt nære samtaler med vår sønn de siste dagene ift. påstandene som er lagt frem, som ikke han heller ytrer noe som peker mot underbyggelse av påstandene for.

LES OGSÅ: Varsler tilsyn mot barnehager etter massive foreldreklager

Vi hadde foreldresamtale i barnehagen her om dagen, og møtte en av de ansatte som har kjent vår sønn siden han startet der. Det er ingen tvil om at de ansatte bærer preg av situasjonen, føler seg i mørket av hva som foregår og er klart preget. Både fordi de er usikre på om det gjelder dem og hva som blir kommunisert fra alle hold.

Jeg tror nok svært mange foreldre i barnehagen føler det som vi gjør, og at de påstandene som er lagt frem er lagt frem fra en gruppe foreldre som tok sterke skyts mot barnehage og enkeltpersoner i forbindelse med endringen av matordningen i fjor. Denne bar preg av det som i eldre dager ville kaltes en lynsjemob. Det var direkte ufin håndtering av enkeltpersoner og fremgangsmåte, bare fordi man ikke fikk det som man ville. På en måte føles dette som en hevnaksjon fra en mindre gruppe frustrerte foreldre.

LES OGSÅ: Foreldre i Lade barnehager til Adresseavisen: - De grove sakene går langt tilbake i tid

Vi synes synd på de gode ansatte som har skapt gode bånd til vårt og andres barn, og som har tatt godt vare på de, de siste årene. Som nå føler seg truffet, så vel som vi synes synd på andre foreldre i barnehagen, som nå kanskje har blitt isådd en tvil som kanskje er uten rett.

Vi er helt åpne for at ettersyn og saker skal meldes inn, og håper for all del at det beste kommer ut av dette, for de ansatte, for barna og også foreldrene. Vi har ingenting negativt å si om Lade barnehage, og vil rose, og takke de ansatte for alt det de har bidratt med i årene vårt barn har vært der.

Tusen takk for innsatsen!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå