Måker må få leve som måker!

Vi mennesker kan ikke bare ta oss til rette og fjerne de arter og deler av naturen som vi ikke liker, skriver debattanten.  Foto: Glen Musk (arkivfoto)

Saken oppdateres.

Jeg bor i blokk på Lade. Forleden så jeg noe som gjorde meg både opprørt og sint. På taket av naboblokka var det folk som fjernet måkereir mens måkene lå på reir og ruget. Dette er mot all folkeskikk og må i tillegg kalles miljøkriminalitet.

Jeg har bodd nordpå og kjenner til skikken med eggsanking, men da lar de i alle fall noen egg være igjen så de kan klekkes ut og føre slekten videre. Måkene må også få leve som måker, etter sine instinkter og få frem nye generasjoner. Det er ikke deres skyld at vi har bygd igjen friarealer og erstattet store næringsbygg med boligblokker.

Sjekk ut: midtnorskdebatt.no!

Vi mennesker kan ikke bare ta oss til rette og fjerne de arter og deler av naturen som vi ikke liker, enten det nå er på grunn av lyd eller lukt eller adferd. Naturen må forvaltes, ikke plyndres. Derfor er det min oppfordring: La måker som ligger på reir få være i fred!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå