Debatt:

Timingen er der nå!

Trond Sollied  Foto: HÅKON JACOBSEN (Trond Sollied, fotografert i 2011)

Saken oppdateres.

RBK bør nå signere med den som er nærmest originalen og har best forutsetninger for å innfri! Innfri hva? Forventningene om den Rosenborske spillestilen som ble skapt under Nils Arne Eggen!

Kollektivt forsvarsspill hvor RBK evnet å regulere presshøyden etter motstanderen. 4-5-1 ute i Europa og 4-3-3 på Lerkendal hvor de kjørte over motstanderne med aggressivitet i gjenvinningsfasen og hurtig spill i lengderetningen når motstanderen var i ubalanse.

Dette har vært fraværende! Alle som har forsøkt å «hoppet etter Wirkola» har bommet, mens den som behersker dette best av alle har så langt «sittet stille i båten»!

LES OGSÅ: Han leder RBKs trenerjakt – men akkurat nå er Børven viktigst for Dorsin

Trond Sollied kan løfte denne spillergruppen og skape furore i hele det fotballglade Trøndelag.

Kong Harald sa «jeg er en selverklært skaptrønder!» Han kunne sagt «Rosenborger!»

Arven etter Nils Arne Eggens Rosenborg skal videre føres, gjenskapes og dyrkes på Lerkendal! Styret i RBK må da legge forholdene til rette for Trond Sollied. Timingen er er perfekt, og han er en «coming man!». Da må man evne å se på hans fotballfaglige, mellommenneskelige gode sider å la spekulasjoner og tidligere eventuelle feiltrinn ligge død.

LES OGSÅ: Helland mener seieren er viktig i trenerjakten: – Kjøper oss tid

Det hebraiske ordet for tilgivelse betyr å viske ut. Det vil si svamp på tavla. Borte for alltid!

Ingen går gjennom livet uten å feile. Vi har alle gjort dumme ting i livet! Verken Rune Bratseth, Trond Sollied eller jeg er ufeilbarlig eller perfekte! Tenk på Kong David i gamle Israel. Han tabbet seg ut, angret bittert, reiste seg og ble tilgitt!

Nå må RBK tenke fotballfaglig og gi 100 prosent tillit og gå for løsningen Trond Sollied! Hvorfor? Timingen er der nå!

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå