Debatt:

Nei til nedleggelse av Trondheim mottakssenter

Trondheim mottakssenter på Sandmoen. Hero har mistet anbudet, men har en sjanse til, så nå må asylsøkerne kanskje flytte. På bildet: Aya Foto: Therese Alice Sanne  Foto: THERESE ALICE SANNE (ILLUSTRASJON)

Saken oppdateres.

UDI har bestemt seg for å endre på mottaksstrukturen i landet, og oppretter det de kaller basismottak i fem regioner i Norge. I region Midt-Norge var det Møre og Romsdal og Tingvoll kommune som vant anbudet, og Trondheim – Sandmoen kan bli nedlagt.

Det bor i dag 205 mennesker under Trondheim mottakssenter. Alle vil ikke bli sendt til Tingvoll, men bli spredt rundt i landets fem regioner.

LES SAKEN: 206 beboere frykter de må flytte - 59 av dem er barn under 16 år

Beboerne har ingen innflytelse på hvor de vil bli sendt, eller hvem de må flytte sammen med. Vi fratas all råderett over eget liv.

Vi i Mennesker i Limbo-Trondheim sammen med asylsøkere i Midt Norge, er sterkt kritiske til prosessen og ønsker ikke å flytte fra Trondheim.

Mange av oss har bodd her opp mot 20 år, og har brukt mye tid på å bli kjent med byen, menneskene og mulighetene. Og svært mange av oss har barn som har vokst opp i Trondheim.

LES OGSÅ: Frykt og uforutsigbarhet har formet ungdom på flukt før de kom til Norge. - Å la dem leve under utrygge forhold, er et ekstremt risikabelt prosjekt

Hvorfor bør Trondheim mottakssenter bestå?

  1. Vi som lever som papirløse har nesten ikke penger å leve av, men i Trondheim finnes det mange gratis aktiviteter innenfor kultur, idrett og underholdning, og da særlig for barn. Vi får også gratis norskkurs
  2. Mange av oss har familie, nettverk og venner her. Vi har brukt mye tid og energi på å bli kjent med byen, kulturen og menneskene.
  3. Trondheim er en by med et stort internasjonalt miljø, med muligheter for å samles i kjente og kjære kulturelle omgivelser.
  4. Det er mange menigheter og ulike moskeer som tilbyr nettverk, støtte og muligheten til å tilhøre et trossamfunn. Dette er svært viktig for mange av oss
  5. Mange tilhører et idrettslag og er redd for å miste muligheter. Dette gjelder særlig barna
  6. Mange barn lever under delt omsorg og hvor en av foreldrene bor i mottak, og mange av de er svært redde for hva dette vil si for muligheten til aktivt samvær med sine barn/foreldre.

Og sist, men virkelig ikke minst;

7. Vi får tilbud om helsehjelp i Trondheim

Mennesker i Limbo-Trondheim har jobbet politisk, og sammen med Trondheim kommune funnet en løsning for helsehjelp til alle i denne gruppen. Flere av oss har flyttet mange ganger i Norge, og Trondheim er det første stedet vi har fått tilbud om behandling og helsehjelp.

Vi elsker å bo i Trondheim og ønsker deres støtte i kampen for å bevare Trondheim mottakssenter.

En underskriftskampanje lanseres snart på Facebook. Takk for at du signerer!

(Red.anm. Adresseavisen kjenner identiteten til innleggsforfatterne som av private årsaker har fått være anonyme her).

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå