Til hverdagsheltene på Persaunet barnehage 

Liten jente holder sin mors hånd. Mor og datter hånd i hånd. Omsorg. Støtte. Trøst. Stor og liten. Alenemor. Enslige foreldre. Skilsmissebarn. Young girl holding her mother's hand Foto: Frank May / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT Illustrasjonsbilde foreldre barn  Foto: FRANK MAY NTB Scanpix

Saken oppdateres.

Må rette en stor klem til alle dere som har navigert støtt og trygt gjennom hverdagene våre. Fra tilstedeværelse hver dag, høstforkjølelser, barneoppdragelse, trøtte foreldre, luciafeiringer, manglende klær og til noe (like enkelt som utrolig vanskelig): Å være gode omsorgspersoner for de viktigste vi har, barna våre.

Les også: Som tidligere barnehageansatt følger jeg interessert med tilsynet kommunen gjør nå

Etter ti år inn og ut døra hos dere har vi blitt godt kjent med hverandre. Vi har delt gleder og noen sorger med dere. Personalet i en barnehage, og ikke bare primærkontakter, blir en del av livene våre. Over tid får vi et nært og tett forhold til dem.

Den utrolige jobben dere presterer og mestrer hver eneste dag er klart undervurdert, og barnehagens har ledelse har styrt skuta så godt som overhodet mulig, til tross for knappe midler og ressurser fra styresmaktene.

Har blitt dypt imponert utallige ganger over holdninger, problemløsning, forståelse og god pedagogikk i praksis (også tidvis for oss foreldre). Vi hadde ikke klart hverdagen uten dere!

Les også: Over 20 prosent sykefravær i hver fjerde barnehage

Les også: - Her har vi ikke sykefravær

Så det er bittersøtt når man siste dag skal gå ned de trappene man kjenner så godt, og deretter ut døra man har gått inn og ut av så lenge man kan huske og vite at en epoke er over. Over er også gode samtaler om morgenen med dere (før mor har fått morgenkaffen sin), samt ettermiddagene (hesblesende for å rekke stengning).

Vi sier det med litt lett humor blandet inn, men det er alvor bak ordene; hverdagsfamilien vår består ikke bare av mor, far og barn, vi har foreldre, barn og primærkontakt/barnehage.

Så selv om våre små håpefulle stolte er på vei mot nye eventyr til «den store skolen», er skoene litt tyngre på vei ut barnehagedøra og stemmen muligens noe ustødig akkurat i dag.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå