Ungdommer, politiet og en bussjåfør

OSLO 20161122. Bruk av sikkerhetsbelte på buss. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Illustrasjonsfoto buss  Foto: GORM KALLESTAD NTB Sanpix

Saken oppdateres.

Vi leser i Adressa at politiet har fått litt utfordringer med noen ungdommer som samler seg. Sist lørdag var det en gruppe ved Hestsjøen. Jeg var ikke til stede ved Hestsjøen, så min betraktning er basert på hva jeg har lest i adressa.no.

Slik jeg forstår det, var innsatsleder først til stede, deretter kom to kvinnelige politibetjenter. De oppfattet, ifølge avisa, situasjonen så skremmende at de måtte tilkalle flere patruljer: «De var så mange, og vi var bare to.»

Etterhvert fikk de løst opp forsamlingen, og de fleste ungdommer skulle ta bussen hjem. Bussjåføren kunne ikke ta med så mange, han hadde jo avstandsregler å forholde seg til.

Men, og her kommer det store men, politiet ville at han skulle ta med flere i bussen. Bussjåføren er alene i bussen med utagerende ungdom som politiet oppfattet som skremmende fremferd, men å få alle på bussen syntes de var ok.

Jeg synes politiet skal sette seg inn i situasjonen til sjåføren jeg. Er det mulig å ikke tenke på eventuelle konsekvenser på bussen?

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og TwitterPå forsiden nå