Gjør bedet om til hundetoalett

Sol og fint vær i Trondheim. Museumsplass på Kalvskinnet.  Foto: Kim_Nygaard

Saken oppdateres.

Jeg sitter ofte i parken på Museumsplassen. Det er en vakker perle i Trondheim sentrum som gir anledning til refleksjon og fred i sjelen. Mange benytter parken til aktiviteter og avslapning, og jeg kan si det er et populært sted.

Les også debattinnlegget: Ikke ta på hunden min!

En annen side av parkbruken er at mange lufter hundene sine der. Hundene får lov til å gjøre fra seg på gressplenen og på selve lekeplassen for barn. Dette er ikke særlig vakkert, og naturligvis direkte uhygienisk.

På den sørlige siden av parken, mot Erling Skakkes gate og Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab er det et pent beplantet bed. Det tjener ingen annen funksjon enn å være en dekorasjon som rammer inn parken på den siden. Dette kan være egnet til hundetoalett hvis man fjerner beplantningen, og merker stedet med hvilket formål det har.

Les også: - Det er enkelte personer som ikke bør eie hund

Gjennom dagen er det ganske mange hunder som trekker sine eiere med seg i alle retninger. Mange er gjengangere, og de bruker de samme stedene. Plenen, lekeplassen hvor barna har noen apparater de kan boltre seg i, trygt plassert på en myk bunn som trekker til seg væske.

Det må være til gavn for alle om luftingen av hundene foregår et annet sted enn de plassene som brukes mest av folk flest. I det nevnte bedet kan det foregå uforstyrret uten bry for andre. Her har Trondheim bydrift en liten sak å vurdere mens de sitter på en benk på motsatt side og observerer forholdene.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå