Søppelboksen med plast er stadig full

Kildesortering kan være krevende, særlig når man ser hvor lettvint fylkeskommunen har det, mener debattanten.  Foto: Terje Visnes

Saken oppdateres.

Har et spørsmål til Trondheim kommune angående tømming av plastemballasje. Det er oppfordret til kildesortering, og det er fortsatt mye plastemballasje på matvarer etc. Plastemballasje tømmes kun hver åttende uke, og vi opplever at søppelboksen til stadighet er full.

Les også debattinnlegget: Manglende oppgjør fra SAS

Har kontaktet Trondheim Renholdsverk, som ga et raskt og klart svar: Tømmeintervallet i Trondheim kommune er politisk bestemt. Trondheim Renholdsverk jobber på oppdrag for kommunen og kan ikke overstyre vedtektene. De har fått ned gebyret for plast (veldig bra!), men intervallet har de foreløpig ikke fått endret. Er dette noe Trondheim kommune kan vurdere på nytt. Hvis vi innbyggere skal kildesortere, må det være enkelt å skille plast fra annen søppel.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå