Trønderske idrettshelter: Seks kritiske innlegg til Adresseavisens topp-liste

For meg er det krystallklart, av flere grunner, at Birgit Skarstein skulle ha vært på denne listen, til og med veldig høyt opp, skriver en av debattantene.   Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

Adresseavisen har kåret de 25 personlighetene som har betydd aller mest for trøndersk idrett. Kriteriene besto av sportslige prestasjoner, evne og vilje til å påvirke idrettens utvikling, samt popularitet og evne til å begeistre. I vurderingen tok juryen også med utøvere som er født/oppvokst i Trøndelag.

Her er seks reaksjoner på Adresseavisens kåring:

Hva med Birgit Skarstein?

  • Gratulerer med tittelen «den største trønderske idrettshelten», Nils Arne Eggen! Jeg har et spørsmål til Adressa ved Birger Løfaldli: Finnes det en god grunn til å holde verdensmesteren Birgit Skarstein utenfor listen over de 25 beste? Det har jeg vondt for å tro. For meg er hun det største forbildet og den jeg har mest å lære av ikke bare i Trøndelag, men i Norge. Hun gjør det stort i flere idretter og står i spissen for å utvikle dem videre, og tar seg tid til å vise stort samfunnsansvar og har vel omtrent samme grad av godt humør som «Kong Glad». Hvorfor står hun ikke på listen?
Solveig Birkeland

LES OGSÅ: Ingen skjønte hvor viktig han var

Tunnelsyn på trønderske idrettsprofiler

Ann-Magret Røsten Vedal  Foto: privat

  • I løpet av noen sommeruker har Adresseavisen kåret Trøndelags største idrettsprofiler. Og jeg kjenner jeg blir forbannet og trist når ikke en eneste av profilene som har havnet på denne listen er en paralympisk idrettsutøver. Hvilken forklaring har Adresseavisen på at en utøver som Birgit Skarstein ikke er på denne listen? Ja, jeg bare undres jeg altså. Snakk om å ha tunnelsyn når en velger bare blant såkalt funksjonsfriske utøvere. Skam dere, Adresseavisen. For meg er det krystallklart, av flere grunner, at Birgit Skarstein skulle ha vært på denne listen, til og med veldig høyt opp. Sånn, nå har jeg fått sagt det.
Ann-Magret Røsten Vedal

Åge Sivertsen   Foto: PRIVAT


De 25 største

  • Det er fortjent at Eggen er blitt kåret til den som har betydd mest for trøndersk idrett. Han oppfyller de kravene som Adressa har definert der noen er målbare, andre ikke. Det er ingen overraskelse at Eggen er øverst på lista, men det som er overraskende er de som ikke er på lista. Et eksempel er Knut Knudsen, som åpenbart ikke oppfyller kravene til Adressa. For de uinnvidde var Knut Knudsen fra Levanger Norges dominerende syklist i 1970 årene. Noen av prestasjonene var gull OL i 1972 og VM gull i 1973 (4000 meter forfølgelsesritt), flere VM-medaljer, seks etappeseiere i Giroen, 49 proffseiere. Men dette var ikke nok til å komme med blant de 25 som har betydd mest for trøndersk idrett, ifølge Adressa. Forstå det den som kan.
Åge Sivertsen

LES OGSÅ: De ba henne slutte da hun ble mor

Einar Kvam   Foto: PRIVAT


Jeg savner ett navn

  • Det har vært interessant å følge med på rangeringen av hvem som har betydd mest for trøndersk idrett. En fantastisk verdig vinner fra Fannrem. Jeg savner ett navn hvis navn for alltid vil stå i historiebøkene med «å hoppe etter Wirkola». Kanskje ligger svaret på at han ikke er med ved at han faller utenom født/oppvokst? Født i Alta, men kom «for sent» til Trøndelag for å komme inn under «oppvokst»? Kan redaksjonen kommentere dette?
Einar Kvam

LES OGSÅ: Hun lyktes overalt, bare ikke i RBK

Astri Hegge  Foto: privat


Trist at en av de største er glemt

  • Christian Berge, trener for Norges herrelandslag i håndball. Han har fått Norge på verdenskartet. Og kjempeinteresse for kamper i Trondheim Spektrum! Det er ikke bare fotball og ski i Trøndelag, kjempeinteresse for håndball og trønderske utøvere også. Christian Berge landslagstrener siden 2014, og så har vi en av verdens beste spillere Sander Sagosen.
Astri Hegge

LES OGSÅ: Konfliktene styrker bildet av henne

Rangering av utøvere

Lisbeth F. Dalsnes 

  • Marit Bjørgen er den største idrettsutøver Norge har fostret. Hun har vunnet mer enn noen annen, i Norge, og kanskje også i verden. Hun er en beskjeden og klok person som ikke bør settes til side for noen annen i kåringen av den mest innflytelsesrike trønder som har levd. Både Eggen og Northug har imponerende meritter å vise til, men man må være MANN med solide skylapper for å rangere dem over Bjørgen.
Lisbeth F. Dalsnes

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå