Håper det snarest blir innført strengt krav om munnbind på bussene

I disse dager føles en nødvendig busstur som å spille russisk rulett, skriver debattanten.  Foto: Roar Blåsmo-Falnes

Saken oppdateres.

Snart kommer skoleungdom og studenter tilbake til Trondheim, og da blir det trengsel på bussene. Hyggelig med folk, men for oss som av forskjellige grunner tilhører risikogruppa og absolutt ikke bør smittes med covid 19, føles i disse dager en nødvendig busstur som å spille russisk rulett.

Sjekk ut: midtnorskdebatt.no!

Håper derfor det snarest blir innført strengt, obligatorisk krav om munnbind på bussene. Da blir det heller ikke flaut å bruke det. Antibac må stå synlig ved inngangen - og benyttes. Nok busser må også settes opp, slik at regler om avstand kan overholdes.

LES OGSÅ: Inviterer du en vilt fremmed Tinder-date hjem for Netflix and chill i disse korona-tider?

Det er viktig å tenke på at om en er overmodig nok til ikke å frykte smitten selv, så kan en likevel være smittebærer. Slik bidrar vi til å forhindre alvorlig oppblussing av korona og alle de komplikasjoner og tragedier det medfører.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå