Debatt:

Vel møtt, kjære student!

Tida som student kan være de fineste og viktigste årene i livet, skriver studentprestene Lena Rebekka Risnes og Stein Ellinggard.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

I løpet av uka økes antall trondheimsinnbyggere dramatisk. Rundt 30 000 studenter inntar byen. Omkring 9000 av dem starter på studier for første gang.

Vi som bor her merker at livet i byen endrer karakter. De unge setter liv og farge på alle plan.

LES OGSÅ: - Vi føler oss på ingen måte trygge. Gode rutiner er utrolig viktig

Denne høsten vil bli annerledes. Smittevernet har endret vår måte å leve på. Det gjelder også for studenter. Studiestedene har lenge forberedt seg på høsten. Den digitale hverdagen har fått større plass.

Tida som student kan være de fineste og viktigste årene i livet. Oppbrudd hjemmefra. Endelig fri til å tro, tenke, mene og gjøre hva en selv vil. Hybellivet. Vennskap. Kjærlighet.

Se video: Adressa.no sendte direkte fra studiestarten 2020.

Men studielivet kan også være krevende. Forventningspress. Stress. Ensomhet. Dårlig økonomi. Det vet alle som har studert en gang. I år blir det kanskje ekstra krevende. Kirken har også et arbeid blant studentene.

LES LEDEREN: Velkommen, studenter, dere skaper liv i byen

To prester har sitt daglig virke ved NTNU, og en viktig del av deres tjeneste består i å hjelpe studentene i deres hverdag, være en samtalepartner og medvandrer.

Derfor vil vi si til deg enten du er ny eller veteran; velkommen! Vi håper du vil trives og at du får noen fine år i byen og på studiet.

LES OGSÅ: - Studentene får en morsom, gøy og smittesikker studiestart

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå