Hurra for Trondheims studenter

Katrin Glatz Brubakk hjemme i Trolla.  Foto: Kim_Nygaard

Saken oppdateres.

Studentene har blitt sterkt kritisert for å være uansvarlige og gi blaffen i smittevernhensyn. Jeg ser det stikk motsatte. All honnør til studentene i byen!

Under Fadderuka haglet det kritikk mot studentene om at de var uansvarlige, ikke tok smittevernhensyn og man fryktet at antall tilfeller av covid-19 skulle skyte i taket. Det var enkelt å kritisere studentene fordi de var synlige og høylytte. De nøt livet der vi hadde blitt bedt om å holde oss i skinnet og holde avstand. Vi voksne ble redde og mente de måtte dempe seg og nærmest sitte stille på hver sine hybler for ikke å sette hele samfunnet i fare. Men smittetoppen blant studentene uteble og i mine daglige møter med studentene ser jeg hvorfor. De er oppmerksomme, fleksible og svært lojale til smitteverntiltakene.

LES OGSÅ: Faddertida er mye mer enn fest

LES OGSÅ: Nils Heldal tordner mot NTNU-studentene: Dette har vært så ille at det bør få konsekvenser

Hele denne situasjonen er ny for alle og det er utrolig mange hensyn som må tas og tilpasninger som må gjøres for at vi skal kunne tilby undervisning av god nok kvalitet. Vi som underviser strekker oss langt og prøver å planlegge, men dagene er likevel uforutsigbare og stadig dukker det opp nye ting vi må ta hensyn til og planene må endres. For studentene er ikke det alltid så lett, for de skal også sjonglere en hverdag med studier, arbeid, fritid og for noen familie. Det vi imidlertid ser, er en imponerende fleksibilitet og tålmodighet. De tilpasserseg de endringene vi må foreta og stiller opp på kort varsel om det trengs. De klager ikke når teknikken svikter, vi knoter med pipende mikrofoner eller informasjon endres i siste liten.

LES OGSÅ: Smittesituasjonen i Trondheim gjør fadderopplegget uforsvarlig

Men ikke minst er de svært flinke til å opprettholde alle smitteverntiltak. Å holde avstand har vi vent oss til, å sprite hender likeså. Men alle flater må sprites ned hver gang vi har brukt et rom, lagt et papir på en pult, flyttet på en stol. Ikke helt enkelt når det er mange tusen på campus hver dag. Og i terapirommene på vår klinikk må leker sprites ned etter hver time og man må passe på at ikke for mange tar i et ark eller en blyant. Som om de ikke har nok å tenke på når de skal øve seg på terapi for første gang. Og er det noen som er sløve, er det vel heller oss voksne som lett faller tilbake i gamle vaner. Jeg er virkelig imponert over studentene i Trondheim. Takk for at dere gjør byen bedre og tryggere.

LES DEBATTINNLEGGET: - Normal drift av skolen midt i et nasjonalt smitteparty?

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå