Vi tar dette som en utfordring i vårt videre arbeid

Trondheim, 29.07.2020. Hverdagsrasisme. Adressa-samtalen på Olavsfest 2020 med Abid Raja, Azra Halilovic og Theresa Opoku. Programleder Aagot Opheim. Foto: Roar Blåsmo-Falnes  Foto: Roar Blåsmo-Falnes

Saken oppdateres.

I en gjestekommentar på Midtnorsk debatt fredag 28. august tar Azra Halilović opp behovet for å stille tydeligere krav til integrering og representasjon av minoritetsbefolkningen i kunst- og kulturfeltet.

Gjennom kunst- og kulturplattformen «Anna & Azra bretter opp ermene», har hun og Anna Lian laget en undersøkelse som viser hvordan minoritetsrepresentasjonen er i kultur- og medieinstitusjonene i Trøndelag. Hovedfunnet som ble presentert er at av 105 styrerepresentanter i kulturstyrene, hadde ett styremedlem minoritetsbakgrunn.

LES OGSÅ: Hei, Abid! Husker du meg?

I kommentaren etterlyser hun også svar fra Adresseavisen på hvordan minoritetsrepresentasjonen er i vår organisasjon. Vi beklager at vi ikke fikk prioritert å svare på undersøkelsen, da vi helt klart ser verdien av både å ha åpenhet rundt temaet, så vel som at det tas opp til debatt. For å gi svaret i etterkant, kan vi opplyse om at det per nå ikke sitter noen i styret i Adresseavisen AS som har minoritetsbakgrunn.

Halilović etterlyser også at Adresseavisen stiller flere spørsmål til institusjonene rundt minoritetsrepresentasjonen. Siden vi tok tak i debatten rundt representasjon i en av fylkets største kulturinstitusjoner, Trøndelag Teater, for et drøyt år siden, har det på artikkelplass ikke vært fulgt opp videre av våre journalister. Halilović er imidlertid en sterk og dyktig debattant, og har klart å holde temaet på dagsorden, både på egne plattformer og i spalter og direktesendte debatter hos Adresseavisen. Vi tar derfor dette som en utfordring i vårt videre arbeid, og benytter samtidig anledningen til å takke for at også medienes rolle blir tatt opp. Det er bidrar til å skape refleksjon både hos oss og våre lesere.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå