Hva nå pensjonister?

Saken oppdateres.

Trygdedrøftingene 2020 er over. Heller ikke i år ble det reelle drøftinger. Statsråd Røe Isaksen hadde med et bortimot «ferdigdrøftet» resultat – take it or leave it.

LES OGSÅ: Pensjonistforbundet nekter å godta trygdeoppgjør

Årets oppgjør vil føre til nedgang i kjøpekraften for pensjonistene for femte gang i løpet av de siste seks årene! Det hjelper altså ikke at de ulike hovedsammenslutningene og pensjonistorganisasjonene i flere år har påpekt bl.a. feil i den såkalte underreguleringen av pensjonene.

Gjennom regjeringen Solberg sin uvilje mot å gjøre noe med pensjonsberegningene, har alderspensjonistene i folketrygden i årene 2014-2019 tapt kjøpekraft. Det var aldri meningen med pensjonsreformen at pensjonene skulle øke mindre enn prisveksten!

LES OGSÅ: «Olga-svindel» i statlig regi

Nå er det nok! Vi vet at flere av opposisjonspartiene på Stortinget ønsker en endring i pensjonsoppgjørene, bl.a. ved at resultatet skal legges fram for Stortinget til godkjenning. Det viste de bl.a. da Pensjonistforbundet og pensjonistene i Utdanningsforbundet hadde en markering mot tapt kjøpekraft utenfor Stortinget 3. juni 2019.

Neste år er det stortingsvalg. Før den tid må vi stille krav til politikerne om handling knyttet til pensjonsoppgjørene. Vi trenger klare, konkrete svar fra partiene når det gjelder hva de vil gjøre med pensjonene. Hvor står partiene – og eventuelt listekandidater – når det gjelder beregningen av pensjonene. Vi er ca. 800 000 mennesker over 67 år i Norge. Disse utgjør en ganske formidabel velgermasse, og vi bør være en viktig gruppe for politikerne å tekkes.

Det er ikke synd på oss, men vi aksepterer ikke lenger et beregningsregime som er til de grader urettferdig slik at vi taper kjøpekraft! Én ting er at vi blir mer og mer skuffet over regjeringens tafatthet. En annen side av samme sak er at vi blir mer og mer forbannet!

Så: Pensjonistorganisasjoner, pensjonistgrupper, pensjonister i de politiske partiene og alle andre som ønsker rettferdige pensjoner: Start arbeidet med å få de «rette» politikerne på Stortinget – de som vil gjøre alderspensjonene i folketrygden til plussoppgjør der vi ikke fortsetter realinntektsnedgangen!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå