Maktstrukturer i trondheimspolitikken - en bekymringsmelding fra mannen i gata

Sett i lys av hva som har kommet frem av avsløringer av hemmelige forgreninger, usunn partikultur og det å «holde seg inne» med de som har makt, tror jeg vi bare har sett toppen av isfjellet, skriver debattanten.   Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Som en vanlig velger har jeg fulgt de siste ukers maktkamp i trøndelagspolitikken med sjokk og vantro. Seksuell trakassering er et stort problem, og jeg støtter selvsagt opp om alle som har kommet frem og rapportert om maktmisbruk. Dette har blitt behørig diskutert i nyhetene, men med dette leserinnlegget ønsker jeg å belyse saken i et større perspektiv. Jeg ønsker å rette oppmerksomhet mot et annet aspekt av denne makten som har blitt anvendt, og da spesielt i Trondheim og Trondheim Arbeiderparti.

LES OGSÅ: Det som er gjort mot Trond Giske, står seg ikke

Debattant Magnus Sandnes stiller kritiske spørsmål til de som sitter med makta i Trondheim.  

Sett i lys av hva som har kommet frem av avsløringer av hemmelige forgreninger, usunn partikultur og det å «holde seg inne» med de som har makt, tror jeg vi bare har sett toppen av isfjellet. Hvis vi løfter blikket og ser dette i en større sammenheng: Hva skjedde egentlig med Rune Olsø og Geir Waage i Kystad-saken? Helt ærlig: Hvilken mening har det å bygge byen utenfra og inn? Hva med utbyggingen på Overvik? Hva med Candy-saken, der selskapet først ikke ble gransket?

LES OGSÅ: Hun tilhører Giskes nærmeste krets. Nå forteller Sandra (29) hva som skjedde på nachspiel

Dette er kun eksempler på hva vi vanlige velgere tilfeldigvis har fått innblikk i. Hva skjer i de lukkede rom der mektige politikere legger planer? Det sies at makt korrumperer. Trondheimspolitikken har etter min mening gått helt av skaftet. Man må holde kjeft, så blir man klødd på ryggen selv. Politikerne har blitt kommunikasjonseksperter som snakker rundt mannen i gata ved å spise vafler og bygge opp allianser i det skjulte ved å skjule seg bak flotte politiske ideer.

Det har vært overdøvende stille også fra opposisjonen, samt kommunens øverste politikere. Her tror jeg det er flere som gjør lurt i å sitte stille i båten.

Jeg sitter ikke stille. Jeg er en engasjert velger som rett og slett er sint på våre folkevalgte, og jeg tror vi er mange.

LES OGSÅ: Hvorfor gikk det så galt på årsmøtet i Trøndelag Ap?

Der jeg jobber, må jeg rapportere til sjefen om jeg får en flaske vin fra en kunde, siden det kan være en utilbørlig fordel for meg som skaper bindinger. Jeg forstår faktisk grunnen, selv om det kan virke strengt. Jeg er stolt av min arbeidsgiver på grunn av denne holdningen.

Jeg er derimot ikke stolt av å sogne til Trondheim og byens politikere. Vi må slutte å stemme av gammel vane og heller se til de menneskene som ønsker å utvikle byen for sine innbyggere, og ikke sin egen lommebok.

Jeg ønsker med dette alle politiske partier lykke til med neste års valgkamp.

LES OGSÅ: Det er trist og vondt å lese slike innlegg. Takk til alle som har vist stort mot

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå