En ny «Folkets talerstol»! Det trenger Trondheim

I 2003 kjøpte Trondheim kommune "Folkets talerstol" . siden har skulpturen stått lagret på Valøya - Kunstnerne Brit Dyrnes og fabiola Charry  Foto: STEINAR FUGELSØY

Saken oppdateres.

Det er feigt av Trondheim Kommunes representanter i kulturetaten å legge skylda på de som «ryddet» vekk den røde talerstolen. Dette er etatens ansvar.

De har latt kunstverket stå og forfalle i 17 år. Underveis har kunstnerne, Fabiola B. Charry, Brit Dyrnes, daværende direktør Jan Lauritz Opstad fra Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Panter Tanter Produksjoner, som sto bak konseptet «LO i Trondheim, en annen verden?» som «Folkets talerstol» var en del av, tatt flere initiativ for å finne en plass og tilrettelegge for at det skulle kommet byens befolkning til nytte og glede.

Dette er etatens ansvar, skriver Berit Rusten.  Foto: Arkiv

LES OGSÅ: Kunstverket hennes ble destruert av kommunen: - Det er som et slag i trynet

Sist i sommer, da Panter tanter Berit Rusten i en uformell samtale med en fra kulturetaten forslo at den kunne plasseres på det nye torget. Det ville gitt farge og mulighet for å få en «speaker's corner» der! Eller i 2009, da Panter tanter sendte brev til Trondheim kommune 2. september (som vi aldri fikk svar på). Der sto det blant annet:

«Det er Trondheim Kommune som har kjøpt Talerstolen. Oppjustering og sikring ut fra en nøye vurdert og gjennomarbeidet plan fra Brit Dyrnes, Fabiola B Charry og aktuelle sikkerhetsinstanser foreligger. Den må bare effektueres. For oss er investeringer på 160 000 NOK i kunst noe vi tar på alvor».

SE VIDEO: Her havnet talerstolen til 160 000 kroner

Vi ønsker Folkets talerstol opp å stå!
La den få en plass i byen.

…når den nå er destruert… la de to kunstnerne bak prosjektet få mulighet til å skape en ny «Folkets talerstol»! Det trenger Trondheim.


På forsiden nå