Ventet i fire og en halv time på syketransport fra St. Olav.

Anne Marie Sandvik (85) må legge seg innen om kvelden. Kirsti Stenersen, (i midten) regionleder i Norges Handicapforbund Trøndelag og regionkontorleder Kristian Lian  Foto: Karina Lein

Saken oppdateres.

Torsdag 24.09.20 måtte jeg til legevakta og ble kjørt dit av Trøndertaxi kl. 22.00. Kl. 02.30 var jeg ferdigbehandlet og det ble bestilt rullestoltaxi fra Trøndertaxi som har konsesjon på Pasientreiser. Trøndertaxi ringte tilbake til sykehuset med beskjed om at det ikke fantes rullestolbiler i trafikk mellom kl. 01.00 og 07.00 på natten.

Jeg ringte Trøndertaxi for å høre om dette var mulig. Da det ble bekreftet ba jeg om at de ringte og vekket en sjåfør for å komme og hente meg, men det kunne de ikke på grunn av hvilebestemmelsene.

LES OGSÅ: Mangler legene på legevakta kompetanse?

Jeg måtte derfor sitte i fire og en halv time og vente på transport hjem.

Jeg trodde at Trøndertaxi, som har konsesjon på Pasientreiser, var forpliktet til å kunne kjøre rullestolbrukere hele døgnet, men det hadde de ikke, fikk jeg til svar. Transport mellom kl. 01.00 og kl. 07.00 må forhåndsbestilles. Men hvordan i alle dager skal man kunne forhåndsbestille når det oppstår noe akutt?

Det er kanskje på tide at fylkeskommunen stiller krav til Trøndertaxi om at de er pliktig til å ha rullestoltaxi tilgjengelig hele døgnet? Ikke bare når det gjelder syketransport, men også til privat kjøring. Eller mener Trøndertaxi at rullestolbruker ikke skal ha de samme rettigheter til transport som andre?

LES OGSÅ: Som nybakt bestemor stiller jeg meg helhjerta bak barsel-opprøret!

I så fall må de gjøres oppmerksom på at dette er en alvorlig diskriminering. Da jeg kom hjem etter å ha ventet i fire og en halv time, var jeg helt utslitt, stiv og støl og smerter over alt. Men før jeg kunne legge meg måtte jeg avbestille en behandlingstime, da jeg ikke var i stand til å møte til timen min. Den må betales, da den ble avbestilt ett døgn etter fristen.

Håper det blir gjort tiltak slik at ikke andre blir utsatt for den samme torturen.

LES OGSÅ: Hege fikk pusteproblemer og lammelser: - Ambulansen kom ikke

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter


På forsiden nå