Barn i barnehager og skoler må være mer aktive

TRONDHEIM Trondheim Torg: Leon Bafondoko vet godt hvor viktig det er med trygge rammer i oppveksten. Nå skal han fremme barns rettigheter som juniorrådgiver for Plan International Norge.  Foto: Glen Musk

Saken oppdateres.

Onsdag kveld vedtok bystyret kommunens handlingsplan for fysisk aktivitet i barnehage og skole. Handlingsplan for fysisk aktivitet i barnehage og skole skal bidra til å tilrettelegge for fysisk aktivitet som inkluderer, gir mestringsfølelse og god helse i barnehage og skole. Aktivitetsglede for barn og unge er en glede som alle yrkesgrupper i barnehagen og i skolen kan dele, skape og engasjere barn til å være i fysisk aktivitet.

LES OGSÅ: LIsa bør gå mer og kjøres mindre til skolen

I en tid med teknologi, mye skjermbruk og stillesittende aktiviteter blant barn, vil det være ekstra viktig at tiden barn og skoleelever bruker i barnehage og skole skal være en tid som er fylt med variert fysisk aktivitet. Arbeiderpartiet ønsker at barn og unge skal være mer aktive enn det de er i dag. Muligheten til fysisk aktivitet i barnehage og skole skal ikke være dyrt. Aktivitetsglede er noe som barnehage- og skolefellesskapet kan oppleve ut i nærområdet og innendørs.

LES OGSÅ: Bedre skoleveier over hele landet.

Opplæring gjennom fysisk aktivitet skal derfor gis plass både i teoretiske fag, praktiske fag, friminutt og frilek. Arbeiderpartiet ønsker økt satsing på fysisk aktivitet i barnehage og skole. Dette fordi fysisk aktivitet skal være er en god strategi for mer læring og et sterkere fellesskap i barnehage og i skole. Visjonen i handlingsplanen er «aktive barn og unge for sterke fellesskap og god helse.»

Det synes jeg er en god og tydelig visjon som vil gi bedre folkehelse.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå