Ikke legg ned skjæreavdelingen ved Nortura

Nortura vurderer å flytte all skjæring av gris fra Steinkjer til et annet anlegg. Steinkjer Pensjonistlag er bekymret.  Foto: LEIF ARNE HOLME

Saken oppdateres.

Etter det vi er kjent med er det usikkert hvordan det vil bli med skjæreavdelingen ved Nortura i Steinkjer i fremtiden. Med over 90 ansatte er dette en stor arbeidsplass i Steinkjer-samfunnet, og denne arbeidsplassen har stor betydning for et aktivt næringsliv i kommunen. Skjæring forgår på fire steder i landet i dag: Rudshøgda, Tønsberg, Forus og i Steinkjer. Etter opplysninger i media heter det at skjæreavdelingene vil bli gjenstand for en helhetlig vurdering og det er usikkert hvilke avdelinger som får bestå.

LES OGSÅ: Nortura kutter 20 stillinger i Steinkjer

Dersom skjæringa forsvinner, er vi redde for at også slaktinga på sikt kan forsvinne. I Nortura Steinkjer slaktes det i alt 1200 gris pr. dag i tillegg til at annen slakt representerer ca. 800 dyr om dagen. Dersom slaktinga fjernes, vil dette ha negative konsekvenser ikke bare for hver enkelt ansatt men også for hele lokalsamfunnet. Vi i Steinkjer Pensjonistlag har tillit til at de som skal behandle saken videre, er seg sitt ansvar bevisst og heller prøver å videreutvikle bedriften som er så viktig for Steinkjer.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå