Min erfaring er at ikke noe skjer om du skriver avvik i bøtter og spann

Innleggsforfatteren mener det ikke nytter og tar for mye tid å skrive avviklingsmeldinger.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Etter å ha jobbet i over 25 år både på sykehjem, hjemmetjeneste og boliger for psykisk utviklingshemmede, så blir jeg oppgitt og forbanna over at enhetsledere hele tiden bruker ordene, «vi er marginalt bemannet». Slutt med dette vaset, og heller kall en spade for spade.

LES OGSÅ: Når systemet svikter de sårbare eldre

Marginalt vil si absolutt minimumsbemanning som kreves for å unngå bråk og styr fra fagforbund og arbeidstilsyn. Men det er veldig sårbart ved sykdom. Er vi så dumme og ærekjære at er det to-tre personer som er syke, så gjør vi like mye selv om de er borte. Da skjærer kommunen enda mer ned på bemanningen ved neste korsvei.

Da jeg jobbet på et sykehjem, var det én sykepleier eller hjelpepleier på avdeling b og c, og én hjelpepleier som sprang imellom etasje b og c med 60 brukere/pasienter totalt. Da kan man lure på kvaliteten og forsvarligheten av det vi snakker veldig høyt om, som avvik og avviksskriving.

LES SAKEN: «Pasienten ble funnet overopphetet og svært medtatt på veranda»

Min erfaring er at ikke noe skjer om du skriver avvik i bøtter og spann. Det samme er rapportskriving. Vi kan skrive mange rapporter, men ingenting skjer.

Følg Adresseavisen Midtnorsk Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå