Uklokt med hemmelig avtale og tidspress

Ingrid Skjøtskift står fast ved kritikken av skiforbundet etter hemmeligold i forbindelse Ski-VM  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, Espen Graff, utfordrer meg til å svare om prosessen rundt ski-VM i et innlegg i Adressa. Det gjør jeg gjerne. Formannskapet i Trondheim ble bedt om å stille seg bak innholdet i en omfattende og hemmelig kontrakt, på to døgns varsel. Ikke en uke. Og ikke med kjent innhold, som Graff hevder. Jeg fastholder at det er kritikkverdig. Både når det gjelder hemmeligholdet, og dermed mangel på åpen debatt om innholdet og tidspresset. Jeg fastholder også at det er uklokt å bagatellisere hemmelighold. At NSF ikke tar det poenget, forundrer meg.

LES OGSÅ: Omstridt VM-dokument holdes skjult for publikum

Både VG, som jeg refererte til, og Adressa (på lederplass), konstaterer at dette hemmeligholdet er uheldig, og at det er en dårlig start på VM-prosessen. Også kommunedirektør Morten Wolden beklaget tidspresset overfor formannskapet. Det er synd da at NSF forsøker å bagatellisere situasjonen. Og det er bare trist at NSF i et forsøk på å forsvare hemmeligholdet velger å angripe andre.

LES OGSÅ: Avtalen som ikke tåler hverken flomlys eller dagslys

Jeg vil utfordre alle som ønsker en god VM-prosess til å være kompromissløse når det gjelder åpenhet og arbeid for bred forankring. Jeg vil oppfordre NSF til å ta ansvar for begge deler. Det bør Trondheims og Trøndelags innbyggere kunne forvente av skiforbundet.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå